Om oss

Umeå Energi Bredband är ett öppet stadsnät som levererar bredband via fiber – med överlägsen kapacitet för data- och telekommunikation till privatpersoner och företag i Umeå. Vi bygger infrastrukturen och levererar hastigheten, medan innehållet skapas av våra tjänsteleverantörer. Du bestämmer själv vilka tjänster du vill ha, och från vem. Med bredband från Umeå Energi får du möjligheten att skapa din egen lösning.

Maximal valfrihet
Du som kund har valfrihet att välja de tjänster du har behov av, från de tjänsteleverantörer du önskar. Vi levererar och fakturerar bredbandet och hastigheten, medan våra tjänsteleverantörer tillhandahåller och fakturerar dina valda tjänster.

Alltid i framkant
Vi är Umeås snabbaste bredband. Du kan få hela 1000 Mbit/s dubbelriktat! Det innebär att det går lika snabbt att ladda upp som att ladda ner. Vi arbetar kontinuerligt för att framtidssäkra ditt bredband.

Bästa tillförlitlighet
Vi är lokala och har ett modernt stadsnät som bevakas dygnet runt, året om av vår duktiga personal här i Umeå.

Om kundportalen
Vi vill att det ska vara snabbt och enkelt att beställa tjänster eller ändra i sina befintliga. Därför erbjuder vi dig kundportalen, där du på ett och samma ställe får överblick över hela vårt tjänsteutbud. Du har full kontroll över dina aktiva tjänster och vill du teckna nya kan du göra det direkt i portalen.

Välkommen som kund hos oss på Umeå Energi Bredband, Umeås snabbaste bredband!